2009. február 20., péntek

Idén először

Az elmúlt másfél hónap igen aktívan telt, még egy kicsit sikerült fokozni a terhelést, ami mellett már nem jutott energia a blogra. Ma szombat, pihenőnap, idén először blog bejegyzés!

Januárt Vinay Kumarnál töltöttem, reggel PranaVashyaYoga, délután BackBending órák. Aki nem ismerné PranaVashyaYogát pár szóban: Astangához hasonló dinamikus jóga az egyes ászanák között vinyasza („átvezető mozgás”) van. Főként Astanga I-II. szériás elemeket tartalmaz. Kemény cucc, jól össze van rakva, számos hátra hajlító pozícióval, így kiegyensúlyozottabbnak érzem a gyakorlatsort mint a fentebb említett „híresség”. Vinay óráján max. 10 fő vehet rész (az 5.30-on 4-5 voltunk) így, sokkal több figyelmet (magyarázatot) kapunk, mint egyéb közismert mysore-i jógaiskolákban. Du. BackBending amin kifejezetten a hátra hajlító gyakorlatokra koncentrálunk. Ez az óratípus egyre nagyobb népszerűségnek örvend Mysoreban, mivel ahhoz, hogy az Astangában „továbbmehess” a II. szériára, követelmény a dropback (állásból lemenni hídba).

Február elején a reggeli PVY óráimat lecseréltem Ajay Astangájára (amiért jöttem) délután maradtam Vinaynél. Ajay és Vinay a tökéletes kombináció számomra, kiegészítik egymást. Ajayról később bővebben.

A hátralévő csaknem 3 hónap igen zsúfoltnak ígérkezik, március közepén jön az „AtmaCenter” Mysoreba (az út blogja itt érhető el: http://hotashtanga.blogspot.com/ ), majd ha minden a tervek szerint alakul áprilistól Teachers Traning Course Ajaynál.

Vinay...

Nincsenek megjegyzések: