2009. május 17., vasárnap

Utolsó nap a Paradicsomban


Mysorei hajnal

Lassan egy hete véget ért a hónapos TeacherTraining, ami így utólag hihetetlen hasznosnak bizonyult, ezt persze alatta is tudtam, csak akkor nem volt idő és főleg energia összegezni a tapasztalatokat.

Az első szériám teljes egészében megváltozott, köszönhetően annak, hogy minden egyes ászanát, szinte Iyengaros részleteséggel átbeszéltünk, az igazításokról, elméletről, anatómiáról nem is beszélve, amik Dél-Indiai megközelítésben, teljesen új volt számomra. Alapvetően Mysore-i óra tartására lettünk kiképezve (ez annyit tesz, hogy mindenki csinálja a sorozatát a saját ritmusában, a tanár meg javít), amit az öreg kontinensen elég nehéz eladni, mivel az a társadalom ahhoz lett szoktatva, hogy „vezetve vannak”. Na jó, ez egy kicsit erős, de az tény, hogy a vezetett óra valahogy kedveltebb.

Az utolsó héten abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy délutáni adományos órákat tarthattam a Shalában (jógaiskola). Ez hihetetlen jó lehetőség volt kipróbálni élesben a tanultakat és ráébredni, hogy a tanításból is rengeteget lehet tanulni, amit a saját gyakorlásomban is remekül tudok hasznosítani. Amúgy botrányosan sok energiákat emészt fel a másik oldal, nem is gondoltam volna és főként nem a fizikai igazítások, hanem az átadás üzemmód egy csomó mindenre kell figyelni. Persze egy hét az új szerepkörben semmire sem elég, hosszú idő, amíg valakiből tapasztalt tanár lesz.

Ha minden jól megy, 2009. június 1-től az Atma Center munkatársaként (www.atmacenter.hu) ki lehet próbálni nálam a Tradicionális Mysore-i Ashtanga Vinyasa Yoga órát.

Vasárnap lévén lassan indulok az utolsó mysorei órámra (remélhetőleg csak átmenetileg utolsó), a speciális Ayaj féle BackBending-re. Majd zuhany és indulás Bangalore-ba…

"Menekültek avagy Mysore-ból nehéz hazatérni" HAMAROSAN


TTC csapat, a kedvenc szanszkrit tanárunkkal.
A két "indiai" lány valójában angliai illetőségű, Shabana és Deepti


Az egyik utolsó közös rendezvény, Ajay születésnapja (25 éves),
mert valójában a Sthalam8 több mint jógaiskola www.stalam8.com
A srácok.


Szintén, a lányok


Ajayal


Pilar. Kedvenc Spanyol "tanítványom"-al
(Full on Baddha Konasana forewer)








Nincsenek megjegyzések: