2008. július 23., szerda

Hemis, Thiksey

Harmadnap, immár rutinosabban, a buszpályaudvaron kezdtük a napot, és először elmentünk a két órára levő Hemis nevű kolostorba. Szép, nagy, színes udvarról mentünk fel e fő szentélyhez. Bent egy buddhista szerzetes olvasott fel, de sokkal inkább kántált tibetiül egy szent szöveget. Kis idő elteltével pedig egy speciális formájú bottal megszólaltatta a dobot. Na, ettől még az indiai turisták is készen voltak, hát még mi!! Az István lélekjelenléte nagyobb volt, és szemfüles módon felvette videóra az egészet. Megjegyzés: Sajnos nem voltam eléggé szemfüles, nem jól fogtam a fényképezőt (vele videóztam). Majd valahogy megfordítom szoftveresen. Addig is a „jobbak” fordítsák el a monitorukat a megfelelő irányba és szögbe. Ja meg nagyon lassú a feltöltés itt Indiában, jó pár alkalom míg mind a 4 videó felmegy!

Aztán még nézelődtünk, majd ugyanazzal a busszal, és jó sok szerzetessel visszaindultunk Thiksey felé. Itt egy óriási kolostor épült a sziklára, és különlegessége a több, mint 10 méter magas Buddha szobra. A sok kisebb szentély egyikében ismét kántált egy fiatal szerzetes. Ezt tilos lett volna, de mégis meg lett örökítve…:-)

Megjegyzés: Úgy látom ez a fejezet inkább képes beszámoló, mint érdekfeszítő olvasmányos elbeszélés. Nem kéne mindent az utolsó pillanatra hagyni… Szerinted Andi? Azért utólag biztos hozzá fog írni egy két értékes gondolatot, amilyen lelkiismeretes!










Több 100 éves falfestmények













































Egy buszmegállóban tekert az öreg


A helyi Lili (kedves barátaim még kedvesebb gyermekét hívják így)


Lili 2










Készül a fűtőelem télire(a kerítésen szárad, ezzel fűtenek errefelé).
A produktum gazdája elégedetten bámészkodik az ajtóból: ezt jól megcsináltam!










Kilátás a tetőről
















































A könyvtáros








Elaludt a teremőr!




Személyesen őfelsége aláírása

Nincsenek megjegyzések: