2008. június 18., szerda

Navendra Nagar Ananda

Most tudatosult, hogy eddig főleg negatívumokat írtam, annak ellenére, hogy nagyon jól érzem itt magam. Kicsit én is meg vagyok rajta lepődve, mivel a környezet merőben más, mint amit Európában, vagy akár a sokat kritizált fővárosunkban megszokhattunk. Irtózat kosz és bűz van mindenhól, az emberek, állatok úton, útszélen végzik a dolgukat (a szennyvízcsatornák nyitottak), hihetetlen tömegek mozognak nagy összevisszaságban, mintha egész India mozgásban lenne, mégis van a helynek (Rishikeshnek) egy megmagyarázhatatlan varázsa.

Na meg a színek! Hihetetlen sokszínű a város, és benne az emberek. Mindenki színpompás ruhát visel, mindenhól színes zászlók lengnek, az utcaképből elmaradhatatlan vándorló tarka tehenek is élénkítik a képet (na jó vannak egyszínűek is). És a virágokról, növényekről sem szabad megfeletkezni, minden nagyon színes!

Sőt még az emberek bőrszíne is igen változó, mivel nagyon jelentős a vallási túrizmus, India minden részéről jönnek ide meglátogatni a szent helyeket, ezért mutathat ilyen változatos képet a város.

Pár kép az első két hét élményeiből. Útban Kunjapuri felé, megálltunk egy káprázatos helyen, ami jelenleg szállodaként funkcionál, előtte, ha jól tudom uralkodók rezidenciájaként szolgált: Navendra Nagar Ananda (nem biztos, hogy így írják). Ilyen is van Indiában, de sajnos ez a színvonal nagyon ritka.

Nincsenek megjegyzések: