2008. december 6., szombat

Péntek esti Ashtanga Buli Gokulamban

Az Ashtangásoknál a péntek az utolsó gyakorlással töltött nap, szombat a pihenőnap (meg a holdnapok) és vasárnappal indul a hét, ez a hagyomány. Ennek megfelelően a főbb társasági rendezvények péntek estére koncentrálódnak (a szakirodalom szerint ez az egyetlen egy nap a megfelelő a nemi élet gyakorlására is… ), hogy aztán legyen idő kipihenni, gondolom én.
Péntek reggeli óra után elterjed a hír a Mandalában, hogy este Gokulamban (Mysore ebben a kerületében van az Ashtanga Yoga Institute) a „konkurenciánál” (persze ezt nem komolyan gondoljuk, a jógában nincs konkurencia) Pattabhi tanítványoknál buli lesz. Este 7 felé a Mahesh Prasad étteremben találkoztunk a többiekkel, ez egy közkedvelt reggeliző/ebédlő/vacsora hely, majd 8an két riksával nekivágtunk az „éjszakának”, kb. 9 körül (otthon kb. a tinidisco kezdődik ekkor, de itt más a rendszer): 4 lengyel lány, Éva, Khety a másik kettőnek nagyon durva, megjegyezhetetlen Lengyel hangzású neve van, Miss Trinidad a fekete szépség, Jesus, Márk és jómagam. Gokulam, Mysore legelőkelőbb, megkockáztatom sznob negyede, mi sem lakunk rossz helyen Laxmipuramba de ez még annál is komolyabb. Mintha nem is Indiában lennénk, hanem valahol Floridában, annak is valamely felkapottabb részében. Luxus villák, apartmanházak, bevásárlóközpontok mindenfelé.
Ennek megfelelően a fogadtatási is pazar volt. Tetőtéri Penthause lakás, kb. 100m2 erkéllyel, jóval kisebb lakótérrel, igazi gokulami díszletek. Mint kiderült a házigazdának egy izreali srácnak(27.) és egy másik „Patthabis” yogininek a születésnapi bulijába csöppentünk. A lengyel lányok és Márk az ausztrál szépfiú rögtön nagy ivászatba kezdtek, mi többiek Ahimsához híven vegyültünk a hihetetlen sokszínű társaságban. Mint a beszélgetésekből megtudtuk sokan jöttek a harmadik nagy mysorei Ashtanga műhelyből, Ajay Kumar-tól a Sthalam8-ból. Így alakulhatott ki egy szuper jó kis elegy, ahol azt hiszem mindenki jól érezte magát, én mindenképpen... Vérmérséklete szerint táncolt, kajázott, ivott, beszélgetett vagy másodmagával elvonult egy csöndesebb helyre… Ashtanga Party as it is!!!

Nincsenek megjegyzések: